تاریخ انتشار : 20 مهر 1393 11:19

تاملاتی در دین و رسانه

کتاب "تاملاتی در دین و رسانه" تالیف دکتر کمال اکبری توسط ارمغان حیات منتشر شد.این کتاب مجموعه مقالاتی است که مولف به تناسب شرایط زمانی تدوین کرده است

کتاب "تاملاتی در دین و رسانه" تالیف دکتر کمال اکبری عضو هیئت علمیی دانشکده صدا و سیما قم توسط ارمغان حیات منتشر شد

مولف وابسته شدن زندگی افراد به رسانه های جدید موجب تأثیر عمیق آن ها بر فکر، اندیشه و طرز رفتار آن ها شده است. در این میان حوزه های علمیه تلاش می کنند زندگی دینی و سبک زندگی اسلامی را با رسانه های جدید تبلیغ و ترویج کنند. این نویسنده معتقد است که نحوه تعامل دین با رسانه های جدید با توجه به ماهیت متفاوت آن ها با رسانه های سنتی ضروری به نظر می رسد.

کتاب «تأملاتی در دین و رسانه» مجموعه مقالاتی است که دکتر اکبری به تناسب شرایط زمانی تدوین کرده است و دربرگیرنده مقاله هایی چون «فقه ارتباطات و رسانه، تعریف و محدوده»، «تبلیغ دینی در رسانه های جدید»، «رسانه ها غفلت زا یا آگاهی بخش»، «فرم و قالب در انتقال مفاهیم دینی برنامه های تلویزیونی»، «اهمیت نگاه دینی در برنامه های نمایشی» و «شبکه های ماهواره ای و تبلیغ علیه مبانی دینی» است.

دکتر اکبری نویسنده این کتاب معتقد است که رسانه های نوین در یک فرهنگ متفاوت از فرهنگ دینی پدید آمده اند. رسانه های سنتی مثل منبر، نماز جماعت، هیئت های مذهبی از بطن و بستر دین شکل گرفته اند اما رسانه های نوین در بستر فرهنگ سرمایه داری و مصرفی غرب شکل گرفته است. از طرفی تفاوت ماهوی بسترهای شکل گیری این دو دسته رسانه، استفاده از رسانه های نوین را در یک جامعه دینی با مشکلات عدیده ای روبرو می کند و از طرف دیگر استفاده نکردن از رسانه های نوین با توجه به کثرت استفاده از آن در جامعه امروز غیرممکن به نظر می رسد.

با توجه به بدیع بودن این موضوع در کشور ما، نویسنده در این کتاب تلاش می کند تا ابعاد مختلف این تعامل را باز شناسی کند و بیانگر مسائلی باشد که حوزه دین؛ در ارتباط با رسانه، با آن مواجه است.

بعد از کتاب «درآمدی بر ارتباطات و اطلاعات در اسلام» این دومین اثر نویسنده در حوزه رسانه و ارتباطات است و در 200 صفحه در قطع رقعی چاپ شده است.