تاریخ انتشار : 27 بهمن 1392 16:33

هنر اسلامی معنا را از طریق شعر بیان می دارد

دکتر نیر طهوری: هنر مسیحی توسط نقاشی معنا را مجسد می كند و هنر اسلامی معنا را از طریق شعر بیان می دارد.

دکتر نیر طهوری؛دکترای پژوهش هنر، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران عنوان کرد هنر مسیحی توسط نقاشی معنا را مجسد می كند و هنر اسلامی معنا را از طریق شعر بیان می دارد.

به گزارش حوزه هنری، دکتر نیر طهوری پژوهشگر و استاد دانشگاه و یكی از سخنرانان آخرین دور نشست های تخصصی همایش ملی «هنر و تمدن شیعی» عصر روز دوشنبه 11 اردیبهشت در تالار سوره حوزه هنری به ارائه مقاله اش با عنوان «سوسن سفید؛ بشارت تولد بهشتی» پرداخت.
طهوری با بیان اینكه در كلیساهای رم و فلورانس همواره تصویر گل لیلیوم سفید را مشاهده می كنیم ، گفت: لیلیوم سفید نشانگر برگزیدگان است. این گل در فارسی به ذنبق یا سوسن دره ترجمه شده است.
این پژوهشگر ادامه داد: در دوره قرون وسطا و رنسانس صحنه بشارت حضرت مریم (س) یكی از جذاب ترین سوژه های نقاشی بوده است و در همه نقاشی های این عصر گل سوسن سفید حضوری پررنگ دارد.
وی افزود: این گل در نقاشی های مذهبی قرون وسطا یا در برابر مریم قرار دارد یا در دست روح القدس است. گاه در دست قدیسان مسیحی و گاهی در یك گلدان در پس زمینه نقاشی است.
طهوری با بیان این كه لیلیوم سفید نماد پاكی بدن حضرت مریم است، افزود: نام این گل 15 بار در انجیل به كار رفته است و نه تنها تمثیلی از مریم یلكه تمثیلی از خود حضرت عیسی هم هست.
او با ذكر مثال هایی از كاربرد نام گل سوسن سفید در ادبیات فارسی گفت: كلمه سوسن به كرات در اشعار مولانا، حافظ و سعدی به كار رفته است و این نشانگر آن است كه آنچه كه در نقاشی هنر مسیحی به كار رفته در هنر اسلامی صورت شعری و ادبی پیدا كرده است.
وی در پایان نتیجه گرفت كه هنر مسیحی توسط نقاشی معنا را مجسد می كند و هنر اسلامی معنا را از طریق شعر بیان می دارد.
طهوری در ادامه توضیح داد: از آنجا كه معجزه اسلام در كلام است، مهمترین هنر اسلام نیز شكل كلامی دارد و شعر نقطه اوج آن است.