تاریخ انتشار : 13 بهمن 1392 17:25

چکیده پایان نامه کارشناسی ارشد مجيد اسكندري در دانشكده توليد راديو، تلويزيون، دانشگاه صدا و سیما با عنوان: تأثير رنگ،فرم،بافت در انتقال مفاهيم ديني-قرآني با بررسي برنامه هاي گفتگو محور شبكه قران، تاریخ دفاع: 1391/06/25

چکیده پایان نامه کارشناسی ارشد مجيد اسكندري در دانشكده توليد راديو، تلويزيون، دانشگاه صدا و سیما با عنوان: تأثير رنگ،فرم،بافت در انتقال مفاهيم ديني-قرآني با بررسي برنامه هاي گفتگو محور شبكه قران، به استاد راهنمایی:دکتر اربابی، مشاوره: دکتر علی اصغر غلامرضایی و احمد سفلایی و داوری مسعود نقاش زاده و محمد رعایت جهرمی تاریخ دفاع: 1391/06/25

چکیده:

همان‏گونه كه روشن است رسانه ملي جمهوري اسلامي ايران، يكي از مهم‏ترين اهداف خود را انتقال مفاهيم ديني و رشد جامعه به واسطه اين مفاهيم قرار داده است. يكي از ابزارهاي انتقال پيام در رسانه‎اي همچون تلويزيون، تصوير مي‎باشد و تلويزيون در كنار ابزاري مثل گفتار، از طريق تصوير و مؤلفه‎هاي آن نيز مي‎تواند به مخاطب خود مفهومي را انتقال دهد. از سوي ديگر، يكي از شقوق پر بسامد بصري در تلويزيون و علي ‏الخصوص رسانه ملي جمهوري اسلامي ايران، دكورهاي تلويزيوني مي‎باشند و صحنه‎آرايي تلويزيوني، بواسطه نياز برنامه‎هايي همچون برنامه‎هاي گفتگو‎محور، كه بخش قابل توجهي از برنامه‎ها را به خود اختصاص مي‎دهد، بسيار پركار هستند. بررسي صحنه‎آرايي‎هاي شبكه قرآن نشان مي‎دهد كه در انتقال مفاهيم ديني كارآمد نمي‎باشند و خلأ دكوري كه بتواند در راستاي اهداف اين شبكه عمل كند؛ احساس مي شود. در اين رساله با بررسي شرايط موجود هنر اسلامي از يك سو و مباني نظري تصوير ديني از سويي ديگر الگويي از تصوير ارائه گرديد كه بتوان از مسير آن مفاهيم ديني- قرآني را به بيننده منتقل كرد. و شبكه قرآن كه فلسفه وجودي آن انتقال مفاهيم ديني- قراني مي‎باشد به عنوان مورد مصداقي و مطالعاتي در اين پژوهش برگزيده شده است.

واژگان كليدي: مفاهيم ديني، تلويزيون، برنامه گفتگو محور، صحنه آرايي

آرشیو پایان نامه های دانشکده صدا و سیما قم