تاریخ انتشار : 3 مهر 1392 16:15

آیین افتتاح نیمسال اول تحصیلی 92-93 دانشکده صدا و سیما قم

مراسم افتتاحیه نیمسال اول تحصیلی 92-93 دانشکده صدا و سیما قم با حضور دکتر غلامرضایی، معاون آموزش و پژوهش سازمان و حجت الاسلام و المسلمین دکتر پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده صدا و سیما قم، مراسم افتتاحیه نیمسال اول تحصیلی 92-93 روز چهارشنبه مورخ 3/7/92 با حضور آقایان دکتر غلامرضایی، معاون آموزش و پژوهش سازمان و رئیس دانشگاه صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین دکتر پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشجویان دانشکده و برخی از مدیران و معاونین مراکز مختلف سازمان در محل آمفی تئاتر دانشکده برگزار شد.

در این مراسم ابتدا دکتر اکبری ریاست دانشکده صدا و سیما قم، ضمن خیر مقدم به ارائه گزارشی از روند شکل گیری و فعالیتهای دانشکده پرداخته و تشکیل دانشکده قم را در راستای هدف سازمان برای تربیت متخصصین رسانه ای از میان طلاب حوزه های علمیه دانسته و گفت: از سال 88 به بعد تحول عظیمی در امر فعالیتهای دانشکده به وجود آمد به نحوی که با وجود اینکه در سال 88 این دانشکده تنها 40 دانشجو داشت ولی امروز این تعداد به 360 دانشجو رسیده است.

وی گفت: بنابر این بود که اگر قرار است تحولی در سازمان صورت گیرد، این تحول باید از طریق نیروی انسانی متخصص و دین شناس صورت گیرد و یکی از مراکز تربیت چنین نیروهایی دانشکده قم می باشد.

اکبری تدوین برنامه پنج ساله تحول را نقطه عطفی در روند رو به رشد دانشکده دانست و به معرفی رشته های آموزشی دانشکده پرداخته و جذب خواهران طلبه در رشته ادبیات نمایشی را از موفقیتهای دانشکده دانست.

رئیس دانشکده صدا و سیما قم، تاسیس رشته دین و رسانه را از محصولات اساتید و صاحب نظران دانشکده قم دانست و اظهار امیدواری کرد که این دانشکده بتواند در اجرای وظایف محوله موفق باشد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر پارسانیا ضمن اشاره به حدیثی از امام رضا(ع)، به ارائه نظرات مختلف در باب عقل عملی و عقل نظری پرداخت و سپس با بررسی نظریات فلاسفه و جامعه شناسان غربی در باب حقیقت گفت: برخی از متفکرین غربی یقین را در دنیای امروز امری غیر ممکن دانسته و معتقدند که در دنیای مدرن چیزی به نام یقین وجود ندارد و اگر کسی چنین یقینی دارد باید آن را در پستوی خانه اش نگهداری کند و چنین یقینی به هیچ وجه اجازه بروز و ظهور اجتماعی ندارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه زمانی مساله یک طلبه مبارزه با مارکسیسم بود، دغدغه اصلی طلبه امروز را مبارزه در خط فرهنگ، ارتباطات و هنر دانست و جدی ترین سنگر دفاع از اسلام را شرکت در همین فعالیتها و مرکز این سنگر را در قم دانست و گفت: باید در مساله هنر، مسائل عمیق نظری را مورد بررسی قرار داد و فعالیتهای عملی را در درجه بعدی اولویت قرار داد.

پارسانیا یکی از مشکلات فعالیتهای مختلف هنری در سالهای قبل را انجام کار عملیاتی بدون توجه به مسائل نظری دانست و ضمن تاکید بر اهمیت خلا نظری موجود در مسائل هنری گفت: امید از بین رفتن این خلا غیر از دانشکده قم و مراکز شبیه به آن در جای دیگری وجود ندارد.

در ادامه مراسم دکتر غلامرضایی، معاون آموزش و پژوهش سازمان و رئیس دانشگاه صدا و سیما با تاکید بر سخنان دکتر پارسانیا و اشاره به فداکاریهای شهدای دفاع مقدس، تهاجم دشمن را ادامه دار دانسته و جهاد امروز را بر عهده اصحاب رسانه و هنر دانست.

معاون آموزش و پژوهش سازمان صدا و سیما معضل مهم امروز اصحاب رسانه را فقدان اخلاق دانست و گفت: بسیاری از هنر آموزان ما می گویند ما قائل به گفتار اخلاقی هستیم ولی در عمل فعلی را انجام می دهیم که فعل رسانه ای است و معمولا با اخلاقیات مغایر است.

غلامرضایی گفت: متاسفانه هم دانشکده صدا و سیما، هم حوزه علمیه قم و هم مراکز تحقیقاتی مختلف فعالیتهای فراوانی را در تولید فکر رسانه ای و نیز بعد اخلاقی اش انجام داده اند ولی توفیق چندانی به دست نیاورده ایم.

رئیس دانشگاه صدا وسیما، فقدان اخلاق را معضلی مهم در قالبهای مختلف برنامه ای به خصوص خبر و برنامه های نمایشی دانست.

وی مساله تولید محتوا و تربیت استاد را در مسائلی که حول محور دین و رسانه قرار دارند بسیار مهم دانست و افزود: متاسفانه قالب و محتوای اینگونه مباحث را کم داریم.

غلامرضایی تشکیل رشته دین و رسانه را گام مهمی در راستای حل این معضل دانسته و آن را مکمل و مایه پر کردن فاصله میان تحصیلات حوزوی و رسانه ای دانشجویان این دانشکده دانست.

وی با تاکید بر اینکه کار آموزشی و علمی مساله ای زمان بر است بیان کرد که بعد از چندین سال فعالیت در مسیر آموزش، هنوز در ابتدای مسیر قرار داریم.

معاون آموزش و پژوهش سازمان با توجه به معضلات علمی جامعه، به دانشجویان توصیه کرد تا با فکر و عمل جهادی به تحصیل علم پرداخته و به فکر ارتقای فکر و اندیشه جامعه باشند.

در پایان مراسم با اهدای جوایزی از برگزیدگان دوره های قبلی دانشکده تقدیر به عمل آمد.

اخبار معاونت آموزشی
تقویم آموزشی