تاریخ انتشار : 7 خرداد 1392 9:34

حجت الاسلام دکتر کبیر: ایجاد فکر مقدم بر تزکیه است

در نشست تخصصی حکمت، تبلیغ و رسانه که دوشنبه 92/2/30 در دانشکده صدا و سیما قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده صدا و سیما قم، نشست تخصصی حکمت، تبلیغ و رسانه با حضور دکتر یحیی کبیر، از شاگردان استاد شهید مرتضی مطهری دوشنبه مورخ 92/2/30 در سالن جلسات دانشکده صدا و سیما قم برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر کبیر به تبیین رابطه بین حکمت، تبلیغ و رسانه پرداخت.

وی با اشاره به سخنان علامه طباطبایی و استاد شهید مرتضی مطهری درباره آیه 164 سوره آل عمران، این آیه را ام الآیات در این زمینه دانست و گفت: اگر بحث های کلیدی مرحوم مطهری به صورت فنی در جامعه مطرح گردد، چشم جهان را پر خواهد کرد.

شاگرد استاد مطهری، "بلاغ مبین" را همان وحی دانست و افزود: تبلیغ، رساندن حقیقتی از وحی است که ریشه در جان آدمی دارد به نحوی که جایگاه علمی، عملی و اخلاقی آیات بروز پیدا کند.

حجت الاسلام دکتر کبیر، سپس به مساله حکمت پرداخت و تمام انسانیت انسان را در گرو شکوفا شدن عقل دانست و کار فلاسفه را رسیدن به غایت عقل نظری و عملی بیان کرد.

دکتر کبیر در ادامه، گفتگو و بیان را تنها راه برای رسیدن به غایت عقل دانست و اضافه کرد: اگر گفتگو را از فلاسفه بگیریم دیگر فلسفه ­ای باقی نخواهد ماند.

وی وجه اشتراک بین وحی و حکمت را "بیان" دانست و گفت: تفاوت این دو در این است که بر خلاف وحی، فلاسفه همیشه هدایت­گر نیستند.

حجت الاسلام و المسلمین کبیر در پایان با اشاره مجدد به آیه 164 سوره آل عمران، ایجاد فکر را مقدم بر تزکیه دانست و تزکیه بدون تفکر را زمینه تصوف برشمرد و تاکید کرد: البته نحوه بیان نیز باید در راستای ایجاد تفکر نسبت به وحی، جهان و انسان باشد.

معاونت پژوهش دانشکده

اطلاعات پایان نامه ها